«Вірити Росії – це не поважати себе» - Ігор Побер про резолюцію РФ щодо введення миротворців

Опубліковано в Новини 20.09.2017
Ще з 2015 року Президент України Петро Порошенко та Міністр закордонних справ Павло Клімкін звертались до ООН щодо введення миротворців на Донбас.
 
Зараз Росія направила офіційну резолюцію щодо цього питання і українська дипломатія піддається критиці. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne зазначив народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.
На думку нардепа, попри те, що російська сторона випередила Україну з резолюцією до ООН – це не привід критикувати українську міжнародну дипломатію.
 
- Українська сторона давно відстоювала необхідність введення миротворців на Донбас. Однак російська сторона заявляла, що блокуватиме це. Саме тому протягом останніх двох років це питання не виносилось на засідання ООН. Так склалися обставини, що тепер Росія заявила про це (введення миротворців - прим. авт.). Щоправда, не знаю, які там підводні течії, - прокоментував Ігор Побер.
 
Народний обранець також зазначив, що вірити заявам РФ не потрібно, а найважливішим є припинення обстрілів на лінії розмежування.
 
- Вірити Путіну – означає не поважати себе. Однак добре, навіть якщо РФ дійсно вірить в необхідність введення миротворців і це може допомогти. Головне, щоб на лінії розмежування не було обстрілів, щоб там не гинули наші хлопці, які зараз в холодних окопах і по яких влучають снаряди, - пояснює Ігор Побер.
 
Політик прогнозує, що після прийняття Закону «Про реінтеграцію Донбасу», подальші кроки та обговорення конфлікту на Сході України в нормандському форматі будуть складними:
 
- Звісно, що Росія як завжди заперечуватиме, що вона є стороною конфлікту. Буде заперечувати, що там є російські солдати. Переговори будуть надзвичайно важкими. Росія завжди говоритиме на чорне - біле і навпаки. Це однозначно.
 
До слова, делегації України та США не підтримали резолюцію, направлену РФ до ООН щодо введення миротворців на Донбас.

1 коментар

  • Коментувати Юрій Лукшиц вересня 20 2017 Автор Юрій Лукшиц

    Це точно. Питання в тому, хто буде в цих військах.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.