Відомий аграрій Петро Гадз долучився до відкриття унікального відділення у Тернопільській психлікарні

Опубліковано в Новини 12.04.2016

Перше в Україні відділення когнітивних розладів на 50 ліжкомісць відкрили у Тернопільській обласній клінічній комунальній психоневрологічній лікарні.

Відтепер мешканці області та сусідніх регіонів можуть пройти у Тернополі лабораторні обстеження, зробити ультразвукове дослідження, комп'ютерну томографію чи нейропсихологічне тестування.

Окрім відкриття важливого для регіону відділення у психоневрологічній діяльності відремонтували та обладнали також приміщення консультативного відділення. Загалом на ремонт та оснащення витратили майже мільйон гривень з коштів спеціального фонду та благодійних пожертв. Фінансово та матеріально у відритті допоміг голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», депутат Тернопільської обласної ради Петро Гадз.

- Відкриття цього відділення є, безперечно, важливим кроком для області і для медичної реформи загалом, ‒ вважає Петро Гадз. ‒ Зважаючи на те, що такі хвороби як інфаркти чи інсульти є дуже поширеними сьогодні, то відділення має місце для існування. Наші люди заслуговують на якісні медичні послуги.

- Ці події засвідчують, що в області робиться усе для того, щоб покращити якість надання медичних послуг, зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук. Здоров'я кожної людини, здоров'я нації це основа основ побудови міцної держави. Тішить, що до цієї справи долучається не тільки обласна влада, а й меценати. А відкриття  відділення когнітивних розладів - черговий крок до наближення української медицини до світових стандартів.

 

Відкриття нового відділення стало кроком вперед у медичній галузі не лише Тернопільщини, але й всієї України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.