Чому насправді в Тернополі зрізають берези на вулиці Лесі Українки?

Опубліковано в Новини 08.09.2017

У прес-службі ЖКГ пояснили, чому зрізають дерева на вул. Лесі Українки у Тернополі.

Так, стало відомо, що на цій території не буде проводитися ніяке будівництво. На основі висновків спеціальної комісії там лише зрізають ті дерева, які всохли, адже вони становлять небезпеку для перехожих. Про це повідомили у прес-службі ТМР. 

- Комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень провела обстеження цієї території, де всохли дерева. Під час виїзду було виявлено ряд сухостійних берез. З метою уникнення нещасних випадків, оскільки поруч знаходиться пішохідна доріжка та зупинка, прийнято рішення видалити аварійні дерева, - пояснила головний спеціаліст управління ЖКГ Світлана Молодецька. – Зазначу, що у Тернополі ми фіксуємо багато випадків всихання дерев, переважно берез, причому в різних мікрорайонах міста. Імовірно, таке трапляється, оскільки ґрунтові води змінили водоносні горизонти, окрім того в останні роки влітку спостерігається посуха.

До слова, згодом на цій території планують висадити катальпи.

Фото: з відкритих джерел. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.