Тернопільська вода подорожчає на 25%

Опубліковано в Новини 05.09.2017

У 2018 році послуги централізованого водопостачання та водовідведення, послуги централізованого постачання та водовідведення холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) подорожчають на 25%.

Згідно з поданих розрахунків планові тарифи вже на наступний рік без ПДВ становитимуть: 5, 514 грн. за централізоване водопостачання; 7,131 грн. за централізоване водовідведення; 5, 916 грн. за послугу з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем); 7, 682 грн. за централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

 - Відбувається це (розрахунки нових тарифів прим. авт.) за результатами першого півріччя поточного року, і відповідно, в серпні ми вже всі розрахунки передаємо на розгляд Нацкомісії. Вона розглядає їх, але умовою розгляду є те, що паралельно, ми повинні ці наші розрахунки оприлюднити, основні складові тарифу, і відповідно - отримати відповідь зацікавлених сторін , як професійних інстанцій, так і споживачів, узагальнити пропозиції, якщо такі надходять, і спільно з розрахунками передати до Національної комісії. Після цього, відповідно вже всі документи, які ми підготували, подаються на розгляд Національної комісії, з ними також триває робота, тому що є цілий ряд підрозділів Нацкомісії, які вивчають ті чи інші складові , їхню динаміку, дотримання норм витрат і так далі. Опісля, вже, коли рішення остаточно відшліфоване, цей проект буде заслуховуватись на засідання Національної комісії, - прокоментував директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

 

До слова, наприкінці серпня, підприємство провело відкрите обговорення питання щодо необхідності встановлення нових тарифів за воду на 2018 рік.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.