Михайло Головко підтримав збаражчан у боротьбі проти шкідливого свинокомплексу

Опубліковано в Новини 16.08.2017
Учора більше сотні жителів Збаража протестували проти діяльності свинокомплексу на території міста.

Людей підтримав і народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Михайло Головко, який під час акції протесту ініціював збір підписів.

- Збараж потерпає від нестерпного смороду від свиноферми, яка здійснює діяльність без наявних дозволів, - заявив Михайло Головко. - Неодноразові звернення та дзвінки збаражчан зі скаргами на свиноферму ТОВ «Поділля», через яку потерпає не одна вулиця від нестерпного смороду не знаходять свого вирішення у правовий спосіб. ТОВ «Поділля» без наявних дозволів здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від утримання свиней в свинарнику та бетонованого гноєзбірника. Державна екологічна інспекція у Тернопільській області підтверджує, що зазначені дії здійснюються ТОВ «Поділля» без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та систематично ігноруються приписи екологічної інспекції. Лише за 2017 рік ТОВ «Поділля» тричі проігнорували виконання приписів Державної екологічної інспекції у Тернопільській області. В той же час мешканці Збаража скаржаться на нестерпний сморід, що йде від свинарника й не дає мешканцям міста спокійно жити, постійну на головну біль, нервові зриви. Заявники занепокоєні, що відходи життєдіяльності свиней можуть проникнути в ґрунтові води, що може призвести до спалаху інфекційних захворювань. Направив депутатське звернення до поліції з вимогою внести відомості до ЄРДР про кримінальні правопорушення згідно статті 241 «Забруднення атмосферного повітря» ККУ та статті 236 «Порушення правил екологічної безпеки» ККУ.

Учора збаражчани разом з депутатами різних рівнів зорганізували зустріч біля свиноферми, щоб поспілкуватися з громадою міста та керівництвом ТОВ «Поділля». На жаль, жоден представник власників свинокомплексу е вийшов до людей. У свою чергу, поліцейські заявили, що вже розпочали чергову перевірку діяльності підприємства.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.