Розруха та багно в своїх містах змушує приїжджих особливо жорстоко розбивати тернопільські сміттєві урни

Опубліковано в Новини 11.08.2017

Саме так в управлінні ЖКГ пояснили акти вандалізму, коли невідомі у ніч на четвер розбили п'ять сміттєвих урн в центрі Тернополя.

– Тільки за цей рік ми встановили 200 урн. Очевидно, що когось це дуже дратує, бо руйнування втілюється з особливою ненавистю та агресією. Я думаю, що, скоріше за все, це роблять приїжджі, а не місцеві. Люди приїжджають з інших міст, де немає такого благоустрою, і їх це виводить з себе, бо вони звикли до іншого, для них комфортно, коли панує розруха. Це втілення так званого «принципу помиїв». Коли люди живуть у багні, то вони настільки звикають до цього, що відсутність багна їх дратує. Потрапляючи в інше середовище, вони намагаються знищити “подразник”. Тобто, це не пересічні жителі руйнують місто, а ті, які живуть в багнюці, ті, які обділені. Коли на вулиці стає краще, ніж у них вдома, вони намагаються своїм способом «виправити» ситуацію. Як наслідок – компенсацію збитків вандалів здійснює вся громада міста. Тому просимо тернополян не бути байдужими, коли бачите тих, хто будь-яким способом руйнує нашу з вами спільну власність. Безконтрольність та безкарність стимулює вандалів, спонукаючи до нових «подвигів», – розповів начальник управління ЖКГ , благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.

Разом з такими красномовними поясненнями, в управлінні ЖКГ поки ще не повідомляють чи планують вони впроваджувати які-небудь заходи, щоб знайти правопорушників і з допомогою правоохоронців притягти їх до відповідальності за скоєну шкоду місту.

Нагадаємо, у ніч на четвер, з 9 на 10 серпня, невідомі розбили сміттєві урни на вулицях Сагайдачного та Грушевського; а на вулиці Коллонтая (на алеї поблизу скульптури Матері Божої) вандали поперевертали смітники.

До слова, в другій половині червня цього року в Тернополі встановили ще 10 камер відеоспостереження. Як повідомляли в управлінні ЖКГ, саме ці пристрої допомагали б розкривати окремі злочини. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.