«Гусятинська водолікарня – черговий та важливий плід децентралізації», - Микола Люшняк

Опубліковано в Новини 11.08.2017
На Тернопільщині в Гусятині ведуться активні роботи із реконструкції, чи не єдиної в області бальнеологічної лікарні.

Нещодавно оглянути стан ремонтних робіт приїхав народний депутат України Микола Люшняк.

До реформи з децентралізації приміщення водолікарні перебувало у власності районної влади. Частина ліжко-місць була й від обласної лікарні. Однак після декількох криз, недофінансування лікарню, незважаючи на її важливість та користь - довелося закрити.

Однак реформа децентралізації дала медичному закладу нове дихання – приміщення водолікарні передали на баланс селищної ради Гусятинської об’єднаної територіальної громади, яка й зайнялась відновленням водолікарні. Місцева влада створила нове комунальне підприємство «Гусятинська бальнеологічна лікарня», обрало директора та з бюджету громади виділила кошти, у цьому році вже освоїли більше 1 млн. 100 тис. грн. для проведення ремонту та закупівлі необхідного обладнання.

Намір Гусятинської ОТГ щодо відновлення такого потрібного об’єкта соціальної інфраструктури схвалив і народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк, який активно підтримав цю ініціативу.

- Ми бачимо, що вже скоро Гусятинська бальнеологічна лікарня стане черговим та вкрай важливим плодом децентралізації. Тут ще ведуться роботи, однак, вони добігають кінця. Я щиро сподіваюсь, що вже до кінця цього року лікарню урочисто відкриють і в ній лікуватимуться люди. Фактично, ця установа може скласти добру конкуренцію відомому бальнеологічному курорту у Моршині, - наголошує Микола Люшняк.

Медичний заклад розрахований на 50 пацієнтів, які одночасно зможуть отримувати необхідне лікування. Перший поверх лікарні вже готовий на 90%, більше робіт ще треба виконати на другому. Скоро завдяки Державному фонду регіонального розвитку Гусятинська бальнеологічна лікарня додатково отримає близько 300 тисяч гривень з державного бюджету як спіфінансування.

До слова, на Гусятинщині передбачено реалізувати 34 проекти за рахунок співфінансування місцевих бюджетів та Державного фонду регіонального розвитку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.