Тернопільська облрада підтримала звернення укропівців щодо справедливості у нарахуванні пенсій бійцям АТО

Опубліковано в Новини 03.08.2017
До тернопільських укропівців надійшли звернення від громадян, які були призвані під час мобілізації на особливий період, починаючи з березня 2014 та перебували в зоні проведення АТО.

 

Після звільнення в запас мешканці області зіштовхнулися з низкою невирішених питань щодо їхнього соціального захисту. Задля вирішення цієї проблеми за ініціативи фракції «УКРОП» на сесію Тернопільської обласної ради 2 серпня було винесено відповідне звернення до керівництва держави.

Як повідомили колишні військовослужбовці, служба в армії в період мобілізації не зараховується Міністерством соціальної політики до страхового стажу для нарахування пенсії. Адже з березня 2014 року по червень 2016 року вказаним військовим у довідках форми ОК-5, яка є основною для призначення пенсії – у всіх графах проставлені нулі і люди втрачають можливість врахування періоду служби при нарахуванні пенсії. В той же час як мінімальний трудовий стаж буде поступово збільшено до 35 років.

Зважаючи на цю проблему, депутат обласної ради, член фракції «УКРОП» Андрій Ратушняк підготував звернення до Президента, ВРУ та Кабінету Міністрів щодо усунення порушень у сфері соціального захисту учасників АТО та подав на розгляд сесії.

«Просимо невідкладно внести зміни  до чинного законодавства та зарахувати службу в армії усіх без винятку мобілізованих осіб до страхового стажу для нарахування пенсій», - йдеться у зверненні.

Підтримавши більшістю голосів заяву, депутати вимагають надати роз’яснення, чому служба не зарахована військовим як трудовий стаж, чи сплачувався єдиний соціальний внесок за цих осіб у вказаний період та які буду вживатися шляхи вирішення аналогічних або схожих проблем, які виникають у військовослужбовців строкової служби у період з 2000 року.

Нагадаємо, що наприкінці липня нардепи-укропівці написали звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Кабінет Міністрів має надати пояснення, на яких підставах громадяни, призвані на службу під час мобілізації на особливий період, не отримують заслужену дострокову пенсію з 55 років нарівні з іншими учасникам бойових дій.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.