Вишнівецька ОТГ вже скоро зазнає нових позитивних змін

Опубліковано в Новини 31.07.2017
На сесії Вишнівецької селищної ради депутати проголосували за зміни до бюджету на 2017 рік.

Поштовхом до такого рішення стала потреба проведення на території Вишнівецької ОТГ виборів старост, утворення старостинських округів, відкриття власної поліцейської станції.

- Незважаючи на недавнє сесійне засідання, виникла потреба знову зібратися, щоб вирішити нагальні питання життєдіяльності територіальної громади. Зокрема, ми плануємо, що вже невдовзі на базі Вишнівецької пожежної частини також діятимуть й інші екстрені служби – поліцейська станція і швидка медична допомога, - наголосив голова Вишнівецької селищної ради Володимир Кравець.

Поки ж у зв’язку зі зростанням злочинності як в Збаразькому районі, так і на Вишнівеччині - цілодобовий наряд зі Збаража допомагатиме місцевим правоохоронцям у святкові і вихідні дні. Для забезпечення такої роботи депутати виділити 20 тисяч гривень.

Вже 29 жовтня на території ОТГ відбудуться вибори старост, які представлятимуть інтереси жителів селищ громади. Крім того, допоможуть в цьому і три старостинські округи – Бодаківський, Бутинський і Старовишнівецький, які незабаром планують створити.

Також депутати затвердили Програму розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки, на реалізацію якої виділили 125 тис. грн. з місцевого бюджету і 43 тис. грн. з інших джерел.

Ще 319 тисяч гривень на Збаразький район депутати виділили як «іншу субвенцію» (для допомоги районного територіального центру соціального обслуговування):

- Справа в тому, що до нас звернулося керівництво центру з повідомленням про звільнення у серпні всіх соціальних працівників на Вишнівеччині. Як кажуть у Збаражі, їм на утримання працівників бракує 318 тисяч 859 гривень. З іншого боку ми недавно створили комісію, яка вивчатиме, чи дійсно всі люди, котрі стоять на обліку у терцентрі, потребують допомоги соціальних працівників. Після того, як комісія вивчить ситуацію із самотніми жителями, з наступного року, ймовірно, будуть передбачені зарплати для 3-4 соціальних працівників, які обслуговуватимуть жителів громади, - пояснив Володимир Кравець.

Важливим рішенням для Вишнівецької громади стане й підписання Меморандуму про співпрацю між громадською організацією «Центр регіонального розвитку та права», яка безкоштовно надаватиме консультаційні послуги, а експерти Центру виступатимуть партнером у подачі заявок на адресу міжнародних організацій для отримання грантів на розвиток місцевого бізнесу.

До слова, під час сесії депутати також ухвалили звернення ДП «Тернопільський облавтодор» щодо очищення автодороги М-19, яка проходить через Вишнівець. Адже напередодні сильна злива підтопила оселі і подвір’я. 
Також на сесії розглянуто ряд земельних питань та ухвалені зміни, що стосуються ставок земельного податку і ставок на нерухоме майно. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.