Голова партії «Добрий самарянин», який бореться за права православної громади - отримав орден за заслуги перед церквою

Опубліковано в Новини 31.07.2017
За допомогу вірянам, за відстоювання їхнього бажання перейти від проросійського Московського Патріархату до Київського та за заслуги перед церквою юрист, голова партії «Добрий самарянин» Віталій Горба був нагороджений високою церковною відзнакою.
Орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня від імені Патріарха Філарета Віталію Горбі вручив отець Святослав Швець.
- Завжди нагороджуються ті, хто заслуговує від церкви поваги. Такі люди заслуговують нагороду тому, що вони не тільки підтримують, а разом з тим й роблять великі справи на благо церкви, відстоюють її принципи як у внутрішньому, так і в зовнішньому житті. Сам Віталій Горба захищає нашу церкву, а також ті принципи й ідеали, які прописані в її статуті. Він захищає наших вірян в судах від агресії й розбрату, яку викликає Московський Патріархат, щоб принизити нашу церкву, - зауважує отець Святослав Швець.
Віталій Горба зміг виграти вже не один суд проти Московського Патріархату, який ніяк не може змиритись із бажанням своїх вірян перейти до Київського Патріархату та з тим, що проросійська церква поступово втрачає свої позиції та підтримку на Західній Україні.
- Я роблю свою роботу не для нагород, моє завдання надавати юридичну допомогу людям, які її потребують та відстоювати їхні права, - каже Віталій Горба. - Я представляю православну громаду у правових відносинах пов’язаних із зміною ними канонічного впорядкування Московського Патріархату на Київський. Загалом в нашій області є декілька таких громад, але я представляю одну. На разі ще триває цей процес. І хоч ми вже перереєстрували статут і змінили канонічне підпорядкування та священика - Московський Патріархат оскаржує ці зміни в судах.
До слова, Орден святого рівноапостольного князя Володимира встановлено для нагородження єпископату, духовенства, мирян, а також державних діячів, працівників культури та мистецтв за особистий внесок у справі відродження духовності, піднесення ролі Церкви у житті суспільства і держави.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.