Тернопільська бібліотека отримала книги від Вахтанга Кіпіані

Опубліковано в Новини 23.07.2017

Три книги: "Зродились ми великої години… ОУН і УПА", "Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті", "Українська канадіана: збірник матеріалів з історії українців Канади.Том 1" - передав Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відомий український журналіст, історик, головний редактор сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані.

- Презентовані книжки історик подарував нашій книгозбірні. Впевнені, що ці книжки матимуть велику популярність у читацької аудиторії та слугуватимуть нинішнім та майбутнім поколінням у розкритті історичної правди. Адже у книгах висвітлені суперечливі події історії ХХ ст. у трактуванні сучасних істориків, дослідників, - розповідають в бібліотеці.

Журналіст є укладачем трьох видань з серії «Бібліотека «Історичної правди». У книгах представлені зібрані статті відомих науковців, журналістів, громадських діячів, дисидентів про діяльність Організації українських націоналістів та Українську повстанську армію; про нерозв’язані гострі питання спільного минулого України та Польщі, які сьогодні заважають обом країнам без спотикань здійснювати поступ на шляху примирення; про сучасну проблематику україно-польських відносин; про основні етапи історії аграрної еміграції українців до Канади, заснування перших українських поселень у канадських преріях, піонерські роки, перші випробування та успіхи канадських українців.

До слова, минулого року Вахтанг Кіпіані відвідав тернопільську книгозбірню з метою збору матеріалу для майбутнього видання про нашого земляка, уродженця с. Конюхи Козівського району, вояка УПА Петра Саранчука.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.