У селі на Тернопільщині громада відрізана від власної церкви

Опубліковано в Новини 06.04.2016

Українська Православна церква Московського Патріархату здавна прославилася своїм ворожим ставленням до віруючих Київського Патріархату та Української Греко-Католицької церкви. Називаючи їх відступниками та єретиками, проголошують свою церкву істинною наслідницею Руської Православної. Крім того, після Майдану підтвердилося те, що МП також не сприймає української національної ідеї і робить все, щоб народ повірив у ницість українців, як нації, і визволительку «Велику Росію». Намагається встановити релігійну диктатуру, використовуючи нечесні, брудні методи.

В селі Колосова Кременецького району представники Московського Патріархату в прямому сенсі окупували церкву. Встановили камери, почепили замок на воротах кладовища. І все це з метою не пустити у храм вірних УПЦ КП. Люди обурені таким відношенням вирішили добитися правди через суд. Однак виявилося, що храм є у приватній власності МП. Як це трапилося? Адже за законом культові споруди, збудовані до 1991 року, належать державі й лише можуть бути надані у безоплатне або почергове користування релігійні громаді. Правий Сектор Тернопільщини вирішив долучитися до цієї справи й допомогти громаді КП, відвоювати церкву, стали на захист прав жителів Колосової.

Юлія Ковальчук, сільський голова, перевищуючи свої посадові обов’язки, незаконно передала храм у приватну власність. Відомо, що вона давня прихильниця московського патріархату. Тому такі нікчемні брудні дії є цілком прийнятними для неї. Коли суд визнав дії сільської ради не правомірними, Юлія Ковальчук представила акт, який свідчив, що церква збудована протягом 2002-2006 років. І на цій підставі сільська рада просто оформила право власності. Та брехня рано чи пізно виявляється. Є документи й свідчення старожилів Колосової, які засвідчують, що храм, насправді, був збудований у 1990 році. Отже, про приватну власність не може йти і мови.

Ось так діє московська церква, так діють її прихильник. Але хіба їхні підлі дії не є протилежними до того, як вчив нас Господь через Мойсея, даючи йому Заповіді на горі Синай? Адже Бог вчить нас жити чесно і в мирі. Господь хоче, щоб кожен возлюбив ближнього свого. Натомість священики і прихильники МП проповідують ненависть до всіх, навіть до тих, хто має ту саму віру, але інший патріархат. Що це за така християнська церква?

 

«Правий Сектор» залишає за собою право контролювати всі судові процеси та все те, що стосується даної справи. Всі деталі опублікуємо згодом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.