Втікача з дільниці на Тернопільщині спіймали на кордоні

Опубліковано в Новини 05.04.2016

Виїхати з України він намагався з пункту пропуску у Чопі.

Про це повідомили в ГУ НП області.

Майже тиждень тривали пошуки засудженого, який самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації, що в селі Лосяч Борщівського району Тернопільської області. До оперативно-розшукових заходів були залучені поліцейські Борщівського відділення поліції та співробітники Копичинецької виправної колонії. Зрештою втікача вдалося затримати при спробі перетнути державний кордон.

Нагадаємо, що відсутність зловмисника виявили ввечері 27 березня при проведенні перевірки наявності засуджених на дільниці соціальної реабілітації. Повідомлення про подію до борщівських поліцейських телефоном надійшло від чергового пенітенціарної установи.

За словами заступника начальника Борщівського відділення поліції Івана Рибачка, утікач досконало володіє польською та німецькою мовами, що й допомогло йому невпізнаним дістатися кордону поблизу контрольно-пропускного пункту Чоп. Покинути Україну йому не вдалося. Порушника помітили прикордонники, якій затримали його до приїзду тернопільських правоохоронців.

Наразі утікач поміщений в ізолятор тимчасового тримання. До його кримінального доробку поліцейські додали злочин передбачений статтею 393ККУ - втеча з місця позбавлення волі або з-під варти, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі або арешту чи перебуває в попередньому ув'язненні. До терміну покарання, яке він мав відбувати, до плюсують ще від трьох до п’яти років.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.