Тернопільський лісгосп отримав Міжнародний сертифікат за відповідальну роботу

Опубліковано в Новини 12.07.2017

У державному підприємстві «Тернопільське лісове господарство» відбувся аудит, результатом якого стало одержання Міжнародного сертифікату ведення лісового господарства.

Аудит проведено за системою Forest Stewardship Council. Це міжнародна організація, яка створила систему підтвердження екологічної та соціальної відповідальності управління лісами.

Знак FSC на деревині або на зробленому з неї товарі – показник того, що продукція виробляється з лісу, в якому ведеться екологічно і соціально відповідальне лісове господарство. Практична реалізація зазначених стандартів є необхідною умовою отримання сертифікату FSC.

Система лісової сертифікації включає в себе 10 визнаних у всьому світі принципів та 70 критеріїв сталого ведення лісового господарства, які є основними елементами або правилами екологічно відповідального, соціально вигідного та економічно життєздатного управління лісами. 

 Під час перевірки Тернопільського лісгоспу представники органу сертифікації проконтролювали якість ведення лісового господарства і лісокористування за визнаними критеріям. Перевірка охопила всі види діяльності лісгоспу: було опитано персонал, оглянуто документацію та лісосіки, перевірено якість лісогосподарських робіт. Було також приділено увагу виявленню та моніторингу зникаючих і рідкісних представників фауни й флори.

За інформацією ДП «Тернопільський лісгосп»
Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.10.2024 soroka
Тернопільська прокуратура: Будинок Інвалідів чи кузня Параолімпійців? 
Уявіть собі: ви проходите повз величну будівлю прокуратури в Тернополі. Але щось не так. Над…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.