Подібним до літаючої тарілки зроблять тернопільський фонтан та прилеглу до нього ділянку

Опубліковано в Новини 05.07.2017

Реконструювати центральний фонтан "Олімпіада", розташований в парку Національного відродження, та відремонтувати дах сцени Співочого поля будуть в Тернополі. На початку липня там розпочались відповідні ремонтні роботи.

Новий фонтан разом із прилеглою до нього ділянкою зверху по формі і контурах нагадуватиме літаючу тарілку.  

- Фонтан «Олімпіада» будувався ще у 80-х роках ХХ століття. З тих пір його не ремонтували, інженерні мережі вийшли з ладу та й сам фонтан є затратним, оскільки під час його включення спостерігається великий розхід води. Саме тому, відповідно до проектно-кошторисної документації, було прийнято рішення повністю провести заміну інженерних мереж фонтану та облаштувати закриту систему втрати води, - каже заступник начальника управління ЖКГ Микола Лесів.

Також в рамках реконструкції будуть облаштовані прилеглі до фонтану доріжки та вуличне освітлення з енергозберігаючими технологіями.

До слова, востаннє фонтан працював ще у 2013. За той рік його включали лише тричі: на Великдень, День незалежності України і День міста. Цей тернопільський водограй працював напряму від водопровідної мережі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.