Спалах сальмонельозу на Тернопіллі - ймовірно через яйця

Опубліковано в Новини 04.07.2017

Такий результат показали лабораторні дослідження.

Нагадаємо, що після поминального обіду 23 червня у с. Ценів, Козівського району захворіло семеро осіб (станом на 03.07.2017р.), з них 2-є виявленні активно у результаті бактеріологічного обстеження. Усім виставлений діагноз сальмонельоз.

Працівниками Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" з метою локалізація та ліквідації спалаху у вогнищах проведено відбір 55 проб з об’єктів навколишнього середовища на патогенну та умовно-патогенну флору, з них у 2 пробах виділений ідентичний збудник, що й від хворих. Зокрема, зазначає в.о. директора ТОЛЦ С. Дністрян, у змивах з курячих яєць, що використовувалися для приготування страв.

За даними епідемічного розслідування та результатами проведених лабораторних досліджень, встановлений ймовірний фактор передачі інфекції – яйця. 

Епідрозслідування продовжується.

Прес-служба ТОЛЦ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.