Конкурс «Краще підприємство з охорони праці»: фермерське господарство «Гадз» – пріоритет життя і здоров’я працівників

Опубліковано в Новини 03.07.2017
За ініціативи Держпраці з 2017 року започатковано проведення Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».

Створення належних умов праці, впровадження на підприємствах України сучасних методів управління охороною праці – питання, які турбують і працівників, і роботодавців. На сьогодні, визначено 31 підприємство, яке продовжує брати участь у конкурсі. Одне з таких фермерське господарство «Гадз», що на Тернопільщині.

«Гадз» спеціалізується на вирощуванні фруктів та ягід. Господарство реструктуризоване на три частини – це садівниче господарство, розсадницький комплекс, логістичний центр із сортувальною лінією.

Основним принципом управління охорони праці у господарстві є пріоритет життя і здоров’я працівників, повна відповідальність керівника, керівників структурних підрозділів за створення безпечних і здорових умов праці на кожному робочому місці.

Для організації та здійснення контролю за факторами виробничого середовища і трудового процесу на території фермерського господарства розміщені попереджувальні, забороняючі знаки, плакати, телефони служби безпеки, план дій при надзвичайній ситуації, стенди з охорони праці. Відвідувачам видається пам’ятка щодо правил поведінки на території господарства. Періодично проводиться навчання, семінари з охорони праці.

З метою підвищення якості продукції, дотримуючись екологічного законодавства та покращуючи охорону праці, фермерське господарство «Гадз» впровадило систему безпечності харчових продуктів Glоbal G.A.P., яка включає у себе одну із складових системи, а саме: охорона здоров’я робітників та соціально-побутове забезпечення:

– оцінка факторів ризиків здоров’я робітників та охорона праці;

– гігієна праці.

На виконання вимог стандарту Global G.A.P. та з метою дотримання законодавства з охорони праці розроблено  низку інструкцій з охорони праці.

Для недопущення причин, що призводять до нещасних випадків, аварій, професійних захворювань на виробництві, та здійснення профілактичних заходів розроблено нормативні акти з охорони праці, а саме:

- «Заходи профілактики виробничого травматизму й професійних захворювань»,

- План організаційної роботи щодо попередження нещасних випадків під час проведення весняно-польових робіт та у період збирання врожаю.

У господарстві відкрито фруктосховище, де може зберігатися до 10 тисяч тонн, з них 6.5 тис. тонн у холодильних камерах з регульованим газовим середовищем. Завдяки сучасному обладнанню польської фірми «SORTER» проводиться сортування і калібрування яблук.

У 2017 році планується запуск в експлуатацію сушильної лінії компанії «Укрсушка», яка є доволі складною системою, що складається з пневмонавантажувача, сушильної камери, розділеної на три зони, вібротранспортера, пневмотранспортера, бункера накопичувача. Однак керувати всім технологічним процесом зможе лише одна людина з допомогою пульта.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.