За півроку на Тернопільщині - більше півсотні корупційних протоколів

Опубліковано в Новини 30.06.2017

Половина з них вже розглянути в судах.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції Тернопільської області упродовж 6 місяців поточного року складено та направлено до суду 56 протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

На даний час судами розглянуто 25 протоколів, за якими осіб, винних у вчиненні адміністративних правопорушень, притягнуто до передбаченої законом відповідальності.

Так, рішенням Гусятинського районного суду визнано винним та накладено стягнення у вигляді штрафу колишнього посадовця Гусятинської РДА, який несвоєчасно подав е-декларацію.
 
Постановою Теребовлянського районного суду визнано винним та оштрафовано одного з депутатів Дружбівської сільської ради, який не повідомив про реальний конфлікт інтересу та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересу, прийнявши участь у голосуванні про виділення земельних ділянок своїм батькам.
 
З метою усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушенням або інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», органами прокуратури внесено 44 подання.
 
За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадовців, 6 з яких звільнено з займаних посад.
 
Так, за поданням Бучацького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури звільнено з посади начальника одного з відділу Бучацької РДА, яка вчинила правопорушення, пов’язане з корупцією передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП. Робота на вказаному напрямі триває. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.