Стало відомо, коли у Тернополі призиватимуть на строкову службу

Опубліковано в Новини 04.04.2016

З травня розпочнеться призов до ЗСУ.

Про це та інше йдеться у розпорядженні міського голови про призов громадян України чоловічої статі м. Тернополя на строкову військову службу, яке опубліковане на сайті міськради:

"На виконання Закону України від 25 березня 1992 №2232 ХІІ «Про військовий обов’язок і військову службу» зі змінами, Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році», Постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», з метою своєчасної та якісної підготовки до проведення призову громадян України чоловічої статті на строкову військову службу та для підтримання Збройних Сил України, інших військових формувань у боєздатному стані, нарощування їх здатності давати адекватну відповідь реальним і потенційним загрозам:

1.Затвердити основний та резервний склад призовної комісії згідно з додатками 1, 2 (додаються).

2.Медичне обстеження призовників віком від 18 до 27 років провести в період з 01 квітня по 30 червня 2016 року згідно з додатками 3, 4 (додаються).

3.Призов на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу до лав Збройних сил України та інших військових формувань України провести з 05 травня по 30 червня 2016 року, – згідно плану Тернопільського обласного військового комісаріату.

4.Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення:

4.1. До складу медичної комісії включити фахівців, що можуть забезпечити безумовне виконання вимог по медичному освідченню призовників. Відповідальність за якісне та своєчасне медичне обстеження покласти на начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Левчука Ростислав Дмитровича.

4.2. Зобов'язати головних лікарів лікувальних установ міста під час проведення призову проводити госпіталізацію призовників тільки за направленням Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату, а в інших випадках - з обов'язковим інформуванням відділення комплектування військкомату та документальним підтвердженням. Прийняття на обстеження та лікування призовників проводити позачергово - в день явки призовника з направленням в лікувальний заклад. Забезпечити оформлення та доставку актів обстеження призовників в день виписки з лікувального закладу.

4.3. Забезпечити організоване та своєчасне проведення медичного обстеження в лікувальних закладах міста. Для проведення цієї роботи забезпечити лікувальні заклади міста необхідними матеріалами та майном. Організувати проведення щеплень, електрокардіологічне обстеження та стоматологічне лікування в приміщенні призовної дільниці Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату, визначення резусу та належності крові - в поліклініці Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

4.4. Серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "B" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "C" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), провести в Тернопільському районному територіальному медичному об’єднанні.

4.5. Затвердити основний та резервний склад лікарів – фахівців, медичних сестер та лаборантів згідно з додатками 3, 4 (додаються).

5.Оплату матеріалів для проведення рентгенологічного і флюорографічного обстеження провести військкомату за рахунок коштів, виділених Тернопільською міською радою.

6.Начальнику Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Савці Степану Степановичу з 01 квітня по 30 червня 2016 року встановити чергування наряду поліції з 2-х чоловік для забезпечення громадського порядку на призовній дільниці Тернопільського ОМВК. Розшук, затримання та доставку призовників, які ухиляються від виконання військового обов'язку, проводити згідно чинного законодавства.

7.Керівникам підприємств, установ, організацій та навчально-виховних закладів, незалежно від форм власності i підпорядкування, організувати оповіщення призовників та військовозобов’язаних запасу про виклик у військовий комісаріат i забезпечити їх своєчасного прибуття за цим викликом. Призовників під час призову направляти у службові відрядження тільки після узгодження з військовим комісаром Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату.

8.Керівникам житлово-експлуатаційних організацій та інших організацій, підприємств i установ, які здійснюють експлуатацію будинків, організувати оповіщення про виклик до військового комісаріату, в разі неможливості викликати, подавати в військкомат документи, які це підтверджують.

9.Зобов'язати директора комунального підприємства "Тернопiльелектротранс" Матюха Андрія Павловича виділяти по заявках начальника Тернопільського обласного збірного пункту тролейбуси для доставки призовників на залізничний вокзал.

10.Для забезпечення роботи призовної дільниці Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату відрядити з 01 квітня по 30 червня 2016 року:

10.1.- Генеральному директору голові правління ПАТ “Тернопільський радіозавод «Оріон»” Карпику Я.М. працівника Попків Н.Г.      

- 10.2. Директору Технічного коледжу ТНТУ – 2 технічних працівника;

- 10.3. Директору Галицького коледжу - 2 технічних працівника;

- 10.4. Директору Тернопільського центру професійно технічної освіти - 2 працівника;

- 10.5 Директору Вищого професійного училища № 4 - 2 технічних працівника;

На цей час за ними зберігається місце роботи, посада i середньомісячна заробітна плата.

11.Керівникам підприємств, установ і організацій виділяти один легковий автомобіль для чергування на призовній дільниці Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату згідно додатку 5 (додається).

12.Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на секретаря Шумаду Віктора Володимировича".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.