На Тернопільщині восьмеро людей заразилися інфекцією під час святкування Дня народження

Опубліковано в Новини 06.06.2017

Спалах сальмонельозної інфекції зафіксували у Борщеві.

Епідрозслідування спалаху кишкової інфекції серед осіб, які брали участь у святкуванні Дня народження у закладі громадського харчування м. Борщів, проведено працівниками Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", повідомила Т. Заставна, лікар-епідеміолог ТОЛЦ.

6 червня  за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції звернулися та були госпіталізовані у інфекційне відділення Борщівської ЦРЛ 8 осіб, з них 2-є дітей. На сьогоднішній день від 5 хворих виділений збудник сальмонела ентерітідіс та виставлений діагноз «Сальмонельоз».

Фахівцями лабораторного центру встановлені фактори передачі інфекції: страви зі святкового столу, а саме торт печінковий та торт кондитерський, з яких виділений ідентичний збудник, що й від хворих. 

Класична епідеміологія розглядає сальмонельозну інфекцію як зооантропонозну, де резервуаром збудника є різноманітні види тварин, птахів, від яких може інфікуватися людина. У зв’язку із цим ДУ Борщівським міжрайонним відділом «ТОЛЦ МОЗ України» направлений запит до ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області з проханням продовження епідрозслідування з метою з’ясування причин та обставин інфікування сировини, що сприяла виникненню спалаху, йдеться у повідомленні фахівців обласного лабцентру.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.