Вишнівець уперше приймав масштабне зібрання аграріїв із багатьох областей України (фото)

Опубліковано в Новини 31.05.2017
Наприкінці минулого тижня об’єднана громада Вишнівця приймала значну подію – День поля, який організували місцеве господарство «Добрий самарянин» та німецька компанія «Lembke».

У рамках заходу провели тематичний семінар.

-  Компанія «Lembke», яка займається поставкою насіння озимих і ярих ріпаків, ще торік виявила бажання провести День поля в господарстві «Добрий самарянин», де я був засновником , в якому я керував. Я як голова громади не міг не прийти, можливо, щось і підказати, поділитися власним досвідом. З компанією «Lembke» ми працюємо вже 17 років, це надзвичайно порядна фірма, яка працює по всьому світу, в неї дуже стабільні гібриди в плані врожайності. Якщо є інші фірми, вони можуть часом «вистрілити» хорошим продуктом один рік, але не є стабільними щороку, - розповідає голова об’єднаної громади Володимир Кравець.

До Вишнівця на захід з’їхалися представники Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Київської областей, щоб подивитися на нові технології, подивитися, як господарство «Добрий самарянин» спрацювало торік, бо врожай був закладений ще фактично в минулому році. Навіть попри недостатню кількість вологи, посіви виглядають непогано. Власне, через результативну працю компанія «Lembke» і захотіла провести День поля у господарстві «Добрий самарянин».

-  Семінар провели на високому рівні, господарство презентувало високу технологію і показало, що працює на європейському рівні, що технологія не відрізняється від німецької, французької, чеської, польської. «Добрий самарянин» показує дуже великий потенціал наших гібридів. Господарство адаптує технологію вирощування під погодні умови і це відрізняє їх від інших, хто працює просто за стандартом, - зазначає керівник виробництва «Норддойче Пфланценцухт Ганс-Георг Лембке КГ» в Україні Олаф Гауе.

Радо прийняв гостей і славний Вишнівець, який гостям дуже сподобався.

-  Будь-яка подія, що відбувається у громаді – це плюс. Люди приїжджають, люди обмінюються досвідом, залишають тут певні кошти, хтось можливо у майбутньому запланує тут бізнес відкрити. Тому безумовно це тільки позитив, - переконаний Володимир Кравець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.07.2024 soroka
В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті
В Івано-Франківську збільшили вартість проїзду у громадському транспорті. Місцева влада пояснює підвищення вимушеним кроком та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.