На прощу Марійських дружин на Тернопільщині з'їхалося більше чотирьох тисяч дітей (фото)

Опубліковано в Новини 29.05.2017

Проща Марійських та Вівтарних дружин у Зарваниці відбулася вперше.

27 травня понад 4 тисячі дітей та молоді з’їхалися до Марійського духовного центру Зарваниця на першу Всеукраїнську прощу Марійських та Вівтарних дружин. Серед 4260 зареєстрованих учасників були представники майже усіх єпархій УГКЦ України, повідомила прес-служба ТЗА УГКЦ.

Привітав прочан та відслужив для них Божественну Літургію Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). У духовному слові Архиєрей наголосив на важливості служіння дітей Богові, підкреслив значення та особливість місії Вівтарних та Марійських дружин. Відтак Владика Теодор урочисто здійснив посвяту і прийняття нових членів згаданих спільнот.

Після обіду діти разом із аніматорами танцювали банси, слухали катехизацію, приурочену 125-ій річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та 100-річчя об’явлення Матері Божої у Фатімі. Далі відбувався урочистий духовний концерт, в якому взяли участь як діти з різних єпархій, так і відомий і всіма люблений гурт "Глорія" та о. Василь Брона.

Після концерту діти молитовним походом рушили до чудотворною місця і всі разом запустили в небо символічну вервицю. Проща закінчилась Молебнем до Пресвятої Богородиці. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.