Понад 25 тисяч гривень заплатять перевізники за псування дороги

Опубліковано в Новини 22.05.2017

За перевезення вантажів вагою, більшою дозволеної.

Прокуратурою області та Тернопільською місцевою прокуратурою подано до суду позови в інтересах держави про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Встановлено, що двома суб‘єктами господарювання здійснювалось перевезення вантажу по території Тернопільської області з перевищенням нормативно допустимих параметрів ваги без отримання відповідного дозволу на такий рух. З метою відновлення руйнації доріг, до якої призводить перевезення вантажів, законодавством передбачено стягнення з перевізників плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Оскільки вказану плату суб‘єкти господарювання добровільно не внесли, це стало підставою для звернення прокуратури до суду.
 
Постановами Тернопільського та Вінницького окружних адміністративних судів задоволено позовні вимоги прокуратури, з суб‘єктів господарювання у дохід Державного бюджету України стягнуто понад 25 тисяч гривень. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.