Сотні родин поклали квіти до пам’ятника Героїв Небесної Сотні у Тернополі

Опубліковано в Новини 21.05.2017

Більше 150 членів родин з усієї України зібралися на площі Героїв Євромайдану в Тернополі, щоб схилити голови перед загиблими синами України. Разом із скорботними родинами, у панахиді та покладанні квітів взяло участь багато тернополян та представників ОДА, міста.

Урочисте вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні священнослужителі різних конфесій розпочалиіз панахиди за полеглими:люди розділили жалобу спільною молитвою за вічну пам'ять загиблих вояків і за мир в Україні.

Під час заходу до слова були запрошені Владики та представники Тернопільської обласної державної адміністрації.

 -  Сьогоднішній захід, хоч відбувся доволі спонтанно, проте дав змогу українським родинам відчути деяку розраду й підтримку. Для кожного тернополянина вагомими є ті цінності, які відстоювали наші хлопці на Євромайдані. Тому я вірю, що кожен день ви присвятите на те, щоб навчитися цінувати як власне життя, так і рідну землю, за яку загинули невинні хлопці. Тернопілля справді багате на святі місця. Тож де би ви не перебували – в Тернополі, Збаражі, Теребовлі, Бучачі,Зарваниці – всюди відчуєте підтримку з боку людей та духовенства. Нехай Господь Бог благословляє вас, ваші родини і пам'ять про хлопців із Небесної Сотні, – підтримав учасників панахиди словами скорботи голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 Після слів пам’яті та покладання квітів до підніжжя пам’ятника Героїв Небесної Сотні, урочиста делегація вирушила до Збаража.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.07.2024 soroka
Громада Києва передала тисячу дронів бійцям 3 штурмової бригади, - Кличко
Мер Києва Віталій Кличко передав 3 окремій штурмовій бригаді 1000 дронів, в рамках допомоги ЗСУ.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.