На сайті електронних петицій вже тричі не допускають до голосування звернення активістів «УКРОПу» щодо заборони будівництва у Тернополі котелень на торфі

Опубліковано в Новини 06.05.2017
Розрекламований владою «інструмент народного впливу» - петиції, виявляється, працюють тільки тоді, коли самій владі вигідно.

У цьому переконалися активісти, що борються у Тернополі проти переведення котелень на шкідливий торф. Три петиції з цієї теми було відхилено, тому активісти вирішили звернутися щодо захисту своїх прав.

- Ми вирішили зареєструвати електронну петицію, щоб зібрати підписи людей і скасувати будівництво котелень на альтернативному паливі. Як ми знаємо, якщо петиція набирає більше 300 голосів, то це питання є обов’язковим до внесення у порядок денний виконавчого комітету. Проте мою петицію не опублікували, очевидно, влада має страх щодо того, яка кількість людей може підтримати це питання і вони змушені будуть реагувати, - вважає депутат облради від партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

«Ваша петиція 'Тернопіль проти будівництва котелень на торфі!' була відхилена. Одним із пріоритетів розвиту м. Тернополя є реалізація заходів з енергоефективності та енергозбереження, зокрема залучення до паливно-енергетичного балансу міста поновлюваних, а також нетрадиційних (альтернативних) для сучасної енергетики джерел енергії.(...) З огляду на вищенаведене, враховуючи норми Цивільного законодавства України, зазначаємо про обов’язок усіх сторін правовідносин, зокрема і Тернопільської міської ради дотримуватися та виконувати взяті на себе зобов’язання», - йдеться у відповіді щодо опублікування петиції.

Андрій Цибульський зазначає, що оскільки він є депутат облради і можливо мало місце певне політичне упередження, вирішили, що петицію краще зареєструвати комусь із тернополян, які мають безпосередній стосунок до котелень. Дві петиції написала Юлія Мамчак, яка уже протягом кількох місяців представляє інтереси мешканців будинку поблизу котельні на Київській, 3с, проте і їх у міськраді відхилили.

- Оскільки всі три петиції нам відхили, ми з активістами, які борються проти котелень на торфі, написали звернення до уповноваженого з прав людини у Київ. У листі ми вказали, що порушують наші права і вже найближчим часом очікуємо відповідь, - розповідає Юлія Мамчак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.