За підпал та вирубку лісу на Тернопільщині збільшать суму штрафу в 10 разів

Опубліковано в Новини 26.04.2017

Відповідний законопроект покликаний запобігти масовим пожежам та вирубуванням лісів.

Як повідомила прес-служба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, Держлісагентство розробило законопроект, у якому передбачено посилення відповідальності за порушення правил поведінки в лісі: збільшення штрафів мінімум у 10 разів та посилення кримінальної відповідальності. 

Про це заявила т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, повідомив «Укрінформ».

«Відповідний законопроект вже розроблений. Він передбачає суттєве посилення відповідальності за порушення правил поведінки в лісі, в тому числі підпал, та незаконну вирубку. Штрафи планується збільшити мінімум у 10 разів та збільшити кримінальну відповідальність», – розповіла Юшкевич.

За її словами, Держлісагентство вже вжило низки протипожежних заходів, зокрема було облаштовано 11 км протипожежних розривів і бар’єрів та 8,5 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 19,7 тис. км.

Також Держлісагентство встановило більше 7 тис. бігбордів, плакатів та аншлагів на протипожежну тематику і понад 8 тис. шлагбаумів для обмеження доступу в ліси транспортних засобів.

У Мінагрополітики додають, що урядовий комітет попередньо схвалив проект розпорядження про виділення коштів з резервного фонду бюджету для здійснення протипожежних заходів з охорони лісів від пожеж та оперативного гасіння лісових пожеж у південних та східних областях України.

За інформацією інформагентства «Укрінформ»

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.