У Тернополі викрили організаторів схеми незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон

Опубліковано в Новини 23.09.2024

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури слідчими поліції повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи та ще трьом особам, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, двоє 24-річних жителів Тернополя організували незаконну схему виїзду військовозобов’язаних за кордон. До протиправної діяльності вони залучили п’ятьох осіб.
Троє учасників організованої  групи підшуковували охочих виїхати за межі України, допомагали їм потрапити на територію Молдови поза пунктами пропуску. Надалі фігуранти консультували чоловіків, які вже перетнули кордон, як отримати статус біженця. За надані послуги отримували від 8 до 10 тисяч доларів США.
Під час спецоперації проведено 51 санкціонований обшук на території Тернопільської, Львівської, Одеської та Чернівецької областей.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна.
До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу управління карного розшуку спільно зі співробітниками обласного управління  СБУ та Державної прикордонної служби України.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.09.2024 soroka
У столиці регіональних журналістів навчали, як не потрапити на гачок маніпуляторів в інтернет-просторі (фото)
Як відрізнити правду від дезінформації та не потрапити на гачок маніпуляторів – про це розповідали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.