В Україні відновлено майже 900 об’єктів медзакладів, пошкоджених росіянами від початку війни

Опубліковано в Новини 10.09.2024

Попри постійні обстріли та бомбардування росією української інфраструктури, зокрема лікарень, амбулаторій, пологових, поліклінік тощо, роботи з відновлення тривають із перших місяців повномасштабної війни.

Так, за понад два роки у різних регіонах України повністю та/або частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 об’єкти відновлені повністю та ще 353 — частково. Це медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше обʼєктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Держава продовжує пріоритетно відновлювати медичну інфраструктуру, щоби забезпечити безперешкодний доступ кожного українця до якісної та потрібної медичної допомоги. Тому, попри численні атаки російської армії, МОЗ разом із партнерами працюють над відбудовою української медичної інфраструктури. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад 30 місяців. За цей час внаслідок обстрілів та атак росії було пошкоджено та/або знищено 1877 обʼєктів медзакладів. З них 1657 обʼєктів медзакладів пошкоджено та ще 220 — зруйновані повністю й відновленню не підлягають. 

Найбільших пошкоджень зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

Зазначимо, що від початку війни росія пошкодила 200 автівок екстреної медичної допомоги, знищила 261 та захопила 125 автівок «екстренки».

Джерело: пресслужба МОЗ 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Віталій Кличко під час зустрічі з Шольцем в Лейпцигу наголосив на необхідності посилення допомоги Україні
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в заході з нагоди річниці мирної революції в Німеччині…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.