У Тернополі завтра розкажуть про лихі 90-ті

Опубліковано в Новини 18.04.2017

На презентацію двох книг запрошують тернополян.

Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжок Максима Беспалова «Шлях на край світу» і «Ліхіє дев’яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ». Захід відбудеться 19 квітня. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

Максим Беспалов — автор, мандрівник і блогер, що використовує пережиті події й відвідані місця як матеріал для власної творчості. До скель Чжанцзяцзе, що стали прообразом скель в «Аватарі», нещодавно додався і Шлях Святого Якова. Долання легендарної середньовічної дороги, що зараз стала туристичним маршрутом, супроводжувалося складанням похідних нотаток, вагоме місце в яких посідають приватні, живі історії людей. Поруч з історичним і побутовим вимірами Шляху перед читачем постане його людський вимір — стоптані сандалі спраглого до небуденного досвіду туриста.

Дев’яності роки в Україні багато хто запам’ятав як епоху розбою, бездержавності й межової бідності населення, проте є й ті, хто асоціює її зі свободою, небаченими економічними і політичними можливостями, творчістю. «Темпорівську» серію книжок про «ліхіє дев’яності» (яка вже містить опис епохи в Ужгороді, Сумах та Івано-Франківську) тепер доповнено й описом буремної доби у Дніпропетровську від Максима Беспалова.

Адреса книгарні “Є”: м. Тернопіль, вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459.

Вхід вільний.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.