Що таке освітня безбар'єрність і чому вона важлива для ветеранів та ветеранок?

Опубліковано в Новини 13.08.2024

Освітня безбар'єрність — це створення рівних можливостей та вільного доступу до освіти, а також здобуття іншої професії, підвищення кваліфікації та опанування додаткових компетентностей. 

Про це розповіли у службі зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП.

–  Для ветеранів та ветеранок, які повертаються до цивільного життя, це особливо важливо та актуально, адже освітня безбар’єрність забезпечує: ресурси: ветерани мають доступ до якісної освіти без перешкод, що дозволяє їм впевнено інтегруватися в суспільство; рівні можливості: створення умов, де кожен має шанс розкрити свій потенціал; інклюзивне середовище: готовність освітньої системи врахувати особливі потреби ветеранів, забезпечуючи їх необхідною підтримкою, – кажуть у ТЦК СП.

Один з основних проявів освітньої безбар’єрності, ініційованого та втіленого Мінветеранів — Центри ветеранського розвитку, де ветерани та ветеранки отримують підтримку, консультування та доступ до освітніх програм, що відповідають їхнім потребам. 

Такі заклади вже відкриті. Зокрема, один з них діє у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка.

зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Віталій Кличко під час зустрічі з Шольцем в Лейпцигу наголосив на необхідності посилення допомоги Україні
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в заході з нагоди річниці мирної революції в Німеччині…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.