Довірливі мешканці Тернопільщини продовжують ставати жертвами шахраїв

Опубліковано в Новини 12.08.2024
 

Від аферистів постраждали три мешканки Тернопільщини. Вони намагалися придбати або продати товар в інтернеті. Як результат – повнили рахунок шахраїв на 41 000 гривень.

39-річна тернополянка та 52-річна жителька Тернопільського району вирішили продати одяг, оголошення про продаж якого розмістили на торговельній платформі. Згодом в одному із месенджерів з ними зв’язалися «покупці» та обговорили питання купівлі товару. Під час листування жінкам запропонували оформити послугу «безпечної доставки» й вони погодилися.

Невдовзі потерпілі отримали повідомлення з посиланням, за яким необхідно було перейти начебто для отримання оплати. Вони перейшли за ним та ввели конфіденційні дані банківських карток: CVV-код і код-підтвердження транзакції. Після цього з їхніх рахунків незаконно списали 11 000 та 29 000 гривень.

20-річна жителька обласного центру хотіла купити одяг в соціальній мережі, за який перерахувала 1000 гривень на вказану «продавцем» банківську картку. Бажаного товару дівчина так і не отримала.

Слідчі поліції за фактами шахрайства розпочали кримінальні провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходів для розкриття злочинів.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Володимир Кличко та «Українська команда» привезли допомогу захисникам на Донбас
Волонтери «Української команди» разом з Володимиром Кличком з’їздили на Донеччину, щоб передати допомогу бійцям трьох…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.