На Тернопільщині працівник ТЦК брав гроші за можливість уникнути військової служби

Опубліковано в Новини 12.08.2024
Не проходити службу у армії та не платити штрафи за несвоєчасне оновлення облікових даних – за таку послугу працівник ТЦК просив 5000 доларів. Його затримали на «гарячому» оперативники ДВБ та слідчі поліції Тернопільщини.
43-річний працівник ТЦК пропонував чоловікам, які мали проходити службу в армії, домовитись зі своїм керівництвом про можливість залишити територію центру комплектування, без проходження військово-лікарської комісії та подальшого проходження військової служби. Крім цього пообіцяв вирішити питання щодо непритягнення особи до адміністративної відповідальності за несвоєчасне оновлення облікових даних. За це забажав отримати 5 000 доларів.
Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки у взаємодії із слідчими ГУНП в Тернопільській області та співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали фігуранта одразу після отримання ним домовленої суми.
Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Ділку з ТЦК загрожує до 8 років позбавлення волі.
Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Володимир Кличко та «Українська команда» привезли допомогу захисникам на Донбас
Волонтери «Української команди» разом з Володимиром Кличком з’їздили на Донеччину, щоб передати допомогу бійцям трьох…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.