Міноборони оприлюднило наказ про рапорти: що змінилось

Опубліковано в Новини 12.08.2024

Міністерство оборони України опублікувало наказ про порядок організації роботи з рапортами військовослужбовців у системі МОУ.

Про важливі зміни по рапортах повідомили у Тернопільському обласному ТЦК СП.

Рапорти можна подати в усній та письмовій (паперовій або електронній) формах. Визначено питання рапортування усно за допомогою технічних засобів комунікації. А також описано обовʼязки командирів та права особового складу щодо подачі електронних рапортів через застосунок Армія+.

Військовому не можуть відмовити у розгляді рапорту, якщо він не дотримався вимог щодо форматування документа або зробив граматичні помилки. Це важливе нововведення, що стане інструментом для військових, які раніше страждали від довільних правил стройових військових частин чи сваволі командирів, які з формальних причин “завертали” рапорт.

У застосунку Армія+ будуть доступні зразки поширених рапортів – їх потрібно буде заповнити, після чого направити, ввівши свій ID-номер користувача застосунку.

Визначено строки розгляду рапортів. Початок розгляду паперового рапорту починається із моменту його подачі, а не з моменту його реєстрації в службі діловодства.

Важливою зміною також є те, що гарантується неможливість притягнення до відповідальності за факт подання рапорту. Також на керівників органів військового управління, командирів військових частин та підрозділів покладається відповідальність організовувати та забезпечувати дотримання цього порядку і термінів розгляду.

детальніше у офіційному документі:

https://ips.ligazakon.net/document/view/RE42559...

Служба зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Віталій Кличко під час зустрічі з Шольцем в Лейпцигу наголосив на необхідності посилення допомоги Україні
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в заході з нагоди річниці мирної революції в Німеччині…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.