Центри зайнятості працевлаштували 6,5 тисяч тернополян цьогоріч

Опубліковано в Новини 13.04.2017

У січні-березні цього року порівняно з відповідним минулорічним періодом кількість працівників, яких роботодавці попередили про очікуване вивільнення, зменшилась у 2,5 раза, а кількість вакансій зросла на 42,6 відсотка. Як повідомляють в обласному центрі зайнятості, це свідчить про стабілізацію на ринку праці.

Загалом 6,5 тисяч осіб на Тернопільщині знайшли роботу:

- З початку цього року за сприяння місцевих центрів зайнятості працевлаштовано понад 6,5 тисячі осіб, з них 2,1 тисячі безробітних. Завдяки виплатам роботодавцям компенсацій витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування місцями праці забезпечено 138 осіб зі статусом безробітного. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 916 безробітних. Проходили професійне навчання або підвищували кваліфікацію майже 2 тисячі шукачів роботи. Завершили таке навчання 799 осіб, з них 579 вже працюють, - розповідає директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Сьогодні роботодавці шукають менеджерів, бухгалтерів, адміністраторів, інженерів, водіїв автотранспортних засобів, трактористів, кухарів, будівельників, перукарів, автослюсарів, швачок, підсобних робітників, прибиральників приміщень та територій, вантажників.

Також на початок квітня цього року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 11,9 тисячі безробітних. Серед них майже половина – жінки. Молодь віком до 35 років склала 35%, робітники – 45%, службовці – 38%. Значною є частка осіб з вищою освітою (42,9%), а у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості таких аж 76 відсотків.

До слова, середній розмір допомоги по безробіттю з початку року зріс на 5,8 відсотка і у березні становив 1870 гривень 36 копійок.

Фото: з відкритих джерел.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.