«Слава» про тернопільські альтернативні котельні «докотилася» і до центральних телеканалів

Опубліковано в Новини 13.04.2017

Вчора, 11 квітня, біля воріт котельні, що на вул. Київська, 3с у Тернополі знову було гамірно – вже вкотре мешканці міста зібрались з єдиною метою – домогтися заборони спорудження тут котельні на твердому паливі (торфі), яка у буквальному сенсі отруюватиме життя жителів довколишніх будинків, а то й цілого мікрорайону.

Тернополяни прийшли з плакатами та наміром почути відповіді на болючі для них питання.

Котельня по вул. Київська найпотужніша в місті, обслуговує 3 житлових мікрорайони, оточена житловими будинками, що розміщенні по периметру котельної на віддалі 40-50 м та вимагає значних запасів палива, а відповідно його доставки та зберігання. Роботи по реалізації даної реконструкції проводяться з суттєвими порушеннями та в повній конфіденційності від громадськості.

Між тим, уже декілька місяців ініціативна група тернополян оббиває пороги чиновницьких кабінетів, аби ті надали відповіді щодо реконструкції котельні. Одним із ключових моментів став рівень складності будови, яка хоч і визнана замовником як третя, проте по факту проведення самих робіт, як зазначають мешканці будинків, буде визнана п’ятою. Завдяки активній позиції тернополян міськрада Тернополя створила тимчасову комісію, а за результатами перевірки було виявлено факти недостовірних даних в декларації про початок виконання будівельних робіт від 03.08.2016. За вчинені правопорушення замовника робіт, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», притягнуто до адміністративної відповідальності.

- По проблемному будівництву засідала спеціальна комісія ТМР і була винесена резолюція. Також запрацювала комісія при ОДА, якій передувало наше звернення до Кабміну, де, в свою чергу, зобов’язали на місці створити відповідну комісію по розгляді цього питання. Завтра відбудеться вже друге її засідання під головуванням Ореста Сінгалевича. За результатами роботи комісії ми прийматимемо наступні кроки, - зауважив депутат облради від партії «УКРОП» Андрій Цибульський. - Ми будемо вимагати провести громадські слухання і не дамо можливості сфальсифікувати їх.

Політик розповідає, що зараз збирають усі необхідні документи, щоб звернутися в суд та для того, аби поліція нарешті порушила кримінальне провадження за численними зверненнями громадян по факту будівництва у спальному районі Тернополя небезпечної торф’яної котельні.

На зборах був присутній і депутат міської ради, який був обраний по цьому округу, Михайло Сиротюк. Люди вимагали в «свободівця» пояснити чому він досі не виніс на голосування сесії питання про те, що мешканці мікрорайону проти будівництва в Тернополі котелень на торфі. Однак, конкретної відповіді не почули, депутат лише запевнив присутніх, що зараз є рішення зупинити будівництво та не продовжувати його без згоди більшості мешканців довколишніх будинків.

 

З дня на день на сайті електронних петицій Тернопільської міськради з’явиться петиція, яку доручили зареєструвати Андрію Цибульському для того, щоб питання заборони будівництва твердопаливних котелень у місті було винесено на сесію ТМР та раз і назавжди вирішено, адже громада проти.

Джерело

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.