Вихованець тернопільського футболу підписав контракт зі столичним клубом

Опубліковано в Новини 18.07.2024

20-річний атакувальний півзахисник, вихованець тернопільського футболу, екс-гравець полтавської "Ворскли" Тарас Галас в літнє міжсезоння став новачком "Лівого берега" з Києва. 

Тарас Галас народився у селі Забойки, що в 12-ти кілометрах від Тернополя, у багатодітній родині. Любов до футболу йому прищепив дідусь Петро, котрий у свій час теж непогано грав копаний м’яч на районному рівні. Перші кроки у футболі робив у ДЮСШ Тернопільського району. В 12 років був заявлений за цю ДЮСШ в обласних футбольних змаганнях. Далі під керівництвом досвідчених тренерів, спершу Петра Старовського, а потім Михайла Чернятинського  удосконалював футбольну майстерність у тернопільській ДЮСШ, котра згодом була перейменована у Футбольну академію.

Пройшовши усі чотири вікових групи в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України, Тарас 3 червня 2021 року був заявлений за свою першу дорослу команду "Тернопіль-ТНПУ", яка грала у вищій лізі чемпіонату Тернопільської області. У стартових трьох матчах за муніципалів Галас неодмінно відзначався забитим голом. Особливо ефектним було взяття воріт "Медоборів" (Зелене), коли Тарас не зближуючись з голкіпером суперника перекинув через нього м’яча, знаходячись метрів за 30-ть до воріт. Ще один м’яч Галас забив у повторному поєдинку 1/4 фіналу кубка області проти ФК "Нараїв". Загалом Тарас Галас за муніципалів провів всього шість матчі (4 – у чемпіонаті і 2 – у кубку), у яких відзначився одразу чотирма забитися м’ячами.

А далі – запрошений до "Мункача", котрий у сезоні 2021/22 дебютував у другій лізі чемпіонату України. У серпні 2022 року півзахисник перебрався до Полтави. Виступав за "Ворсклу" U19 (26 матчів, 3 голи у сезоні 2022/23 та 19 матчів у сезоні 2023/24), став капітаном юнацької команди. У весняній частині минулого сезону отримав шанс проявити себе в першій команді полтавців і тричі виходив на поле в поєдинках Прем’єр-ліги.

Нагадаємо, "Лівий берег" тренує колишній захисник та тренер тернопільської "Ниви" Віталій Первак. Столична команда у сезоні, що завершився, зупинилися за крок від Прем’єр-ліги, поступивши у перехідних матчах іншій київській команді – "Оболонь". У "Лівому березі" у сезоні-2023/24 виступав інший вихованець тернопільського футболу, захисник Роман Андрієшин, однак нині він вже залишив столичну команду.   

Бажаємо Тарасу Галасу у новій команді лише яскравих, результативних і переможних матчів у жовто-зеленій футболці "Лівого берега".

Джерело: ПЕРШИЙ онлайн

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
«Це важливий крок у нарощенні наших сил оборони», – Микола Люшняк про створення Сил безпілотних систем ЗСУ
Днями народні депутати ухвалили законопроєкт 11507. Він передбачає включення до окремих родів сил ЗСУ нової…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.