Львівське сміття і далі "турбує" Тернопільщину

Опубліковано в Новини 11.04.2017

Поблизу села Глібів, що на Гусятинщині, невідомі особи вивезли вантажними автомобілями відходи на площі 48 м2, їх об'єм становить 72 м3. В ході обстеження виявлено паперові фрагменти, які підтверджують, що місцем утворення даних відходів є Львів. Про це повідомляють в Державній екологічній інспекції в області.

Сміття було виявлене в ході обстеження. На разі, інспекція надіслала листа із зобов'язанням вирішити питання з ліквідації відходів  постійно діючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Гусятинської районної державної адміністрації. Також, у зв'язку із тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239, матеріали направлено до Гусятинського ВП ГУ НП в Тернопільській області.

- Збитки, завдані навколишньому природному середовищу засміченням, становлять 295,2 грн. Глібівській сільській раді надіслано повідомлення із зобов'язанням вирішити питання з ліквідації вказаних безхазяйних відходів. Аналогічний лист для прийняття рішення надіслано постійно діючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Гусятинської районної державної адміністрації. У зв'язку із тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239, матеріали направлено до Гусятинського ВП ГУ НП в Тернопільській області для прийняття рішення і встановлення винних осіб, - повідомляють в інспекції.

Крім того, вже вдруге було знайдене львівське сміття  на території Беримівської сільської ради Зборівського району. Туди відходи були завезені у ніч на 9 квітня 2017 року. На даний час інспекцією проводиться обстеження засміченої земельної ділянки та розраховується розмір шкоди завданої навколишньому природному середовищу.

Фото: Державна екологічна служба в області.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.