На Тернопільщині судитимуть керівника комунального підприємства

Опубліковано в Новини 11.07.2024

За процесуального керівництва прокурорів Чортківської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього керівника одного з комунальних підприємств за фактом неналежного виконання службових обов’язків з організації роботи підприємства та здійснення господарської діяльності, що призвело до забруднення землі.

Слідством установлено, що керівник підприємства в порушення вимог природоохоронного законодавства допустила вивезення та складування твердих побутових відходів  на земельній ділянці, яка у встановленому законом порядку під сміттєзвалище не виділялась, технічна документація для цих цілей не розроблялась.
Як наслідок, через забруднення землі навколишньому природному середовищу завдано шкоду в розмірі 1,1 млн грн.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України, санкція статті якої передбачає: позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Довідково: заподіяні збитки на даний час стягуються з підприємства державними виконавцями відповідно до рішення суду, ухваленого за позовом керівника Чортківської окружної прокуратури.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.