На Тернопільщині продовжують реалізацію житлових програм

Опубліковано в Новини 11.07.2024
Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву відновлено реалізацію програми кредитування внутрішньо переміщених осіб, спрямовану на забезпечення житлом громадян, які вимушено залишили свої домівки внаслідок конфлікту.
Відповідно до умов затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України у 2024 році визначено ще 600 родин внутрішньо переміщених осіб, які отримали можливість придбати житло на найбільш доступних в Україні умовах: у кредит терміном до 30 років за незмінною ставкою у 3% на рік і власним внеском від 6% вартості житла.
З кандидатів зареєстрованих у Тернопільській області переможцями стали троє сімей внутрішньо переміщених осіб.
За умовами обласної програми кредитування молодіжного житлового будівництва в Тернопільській області на 2023-2026 роки, минулого року було надано 2 пільгові кредити на суму понад 3 мільйони гривень для придбання двох квартир загальною площею 142,96 кв. метрів. 
У 2024 році також передбачається надати 2 пільгових житлових кредити для молодих сімей та військовослужбовців за кошти обласного бюджету в обсязі 2 мільйони гривень. 
Про умови кредитування для внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та молодих сімей можна дізнатись: https://www.molod-kredit.gov.ua/
 
Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.