У Тернополі агент з митного оформлення хотів "обвести круг пальця" митників

Опубліковано в Новини 03.07.2024
Як повідомили в Управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Тернопільської митниці, постановою Тернопільського апеляційного суду задоволено вимоги апеляційної скарги Тернопільської митниці та визнано винним агента з митного оформлення у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України.
Відповідно до матеріалів справи, агент з митного оформлення подав до митного оформлення в режимі імпорт декларацію на товар «плитка з кам’яної кераміки…». Під час проведення митного огляду, згенерованого автоматизованою системою управління ризиками, митники встановили, що відомості про виробника товарів та торгову марку, заявлені у митній декларації, не відповідають фактичним даним.
У зв’язку з виявленими ознаками порушення митних правил митницею прийнято рішення про порушення справи за статтею 485 Митного кодексу України, а матеріали справи про порушення митних правил надіслано до суду.
Рішення суду першої інстанції про закриття провадження щодо агента з митного оформлення митницею було оскаржено. І, як результат, судом апеляційної інстанції визнано встановленим та доведеним факт протиправних дій агента з митного оформлення, які призвели до не нарахування та відповідно несплати ввізного мита і ПДВ на імпорт.
Тепер фігуранту доведеться сплатити штраф у розмірі 150 відсотків несплаченої суми митних платежів, що становить 155 775 гривень.
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.