Їх боїться навіть танк: тернополянам розповіли, як працює один з підрозділів ЗСУ

Опубліковано в Новини 01.07.2024

У Тернопільському обласному ТЦК СП розповідають про військові професії.

Одна з них – протитанкісти, їх також називають ПТРКашніки.

Хлопці, які можуть легко покласти на лопатки46 тонного залізного монстра. Наші хлопці використовують різні типи озброєння, а сьогодні ми розповімо про усім нам відомий Джавелін, кажуть у обласному ТЦК СП.

Протитанковий ракетний комплекс FGM-148 Javelin («Джавелін») — це американський переносний ПТРК, розроблений компаніями Raytheon і Lockheed Martin.

– Призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також літальних апаратів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА. Принцип «вистрілив-забув»: Ракета має теплову головку самонаведення, тому оператор не супроводжує польот ракети після запуску. Дальність вогню: Сучасні модифікації досягають до 4750 метрів. Бойова головка: Тандемна кумулятивна (HEAT) з пробиттям 600—800 мм катаної гомогенної броні, –  розповідають у ТЦК СП.

Додаткова інформація про ПТРК у відеоматеріалі

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.