Викладачку Західноукраїнського національного університету, яку спімали на хабарі, засудили до двох років позбавлення волі

Опубліковано в Новини 26.06.2024

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільським міськрайонним судом визнано винною та засуджено до 2 років позбавлення волі викладачку Західноукраїнського національного університету за одержання нею неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення членами приймальної комісії про зарахування на навчання (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Прокурор довів у суді, що обвинувачена запевнила майбутнього студента у необхідності перерахувати  їй для початку 11 тис грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші.
Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 тис грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування його на бюджетну форму навчання. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.
Відтак, за рішенням суду, жінка проведе 2 роки за ґратами.
Вирок ще не набрав законної сили.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.