У Тернополі на хабарі затримали працівника вишу

Опубліковано в Новини 21.06.2024

1000 доларів США за успішне закінчення навчання у виші вимагав у студента завідувач кафедри одного із вищих навчальних закладів Тернополя. Чоловіка під час отримання неправомірної вигоди затримали правоохоронці. 

Працівники СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури отримали інформацію про те, що завідувач однієї із кафедр місцевого університету вимагає у студента неправомірну вигоду за успішне закінчення навчання. 

Гроші фігурант просив за сприяння в успішній здачі сесії, проходженні процедури підготовки та захисту дипломної роботи й отримання диплому бакалавра. Спочатку чоловік свої послуги оцінив у 1000 доларів США, проте згодом знизив ціну до 400 доларів США. Отримав викладач гроші двома частинами у гривневому еквіваленті. 

Зібравши достатню доказову базу, оперативники взяли підозрюваного «на гарячому», коли він отримував частину від обумовленої суми, а саме – 8 тисяч гривень. 

Чоловіка затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігуранту повідомили про підозру згідно з частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням понад 240 тисяч гривень застави.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.06.2024 soroka
Вступна кампанія ТНПУ: фізико-математичний факультет
Фізико-математичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка запрошує долучитися здобувачів вищої освіти до…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.