Депутати Тернопільської облради вимагатимуть у Володимира Зеленського нарешті призначити нового очільника ОДА (документ)

Опубліковано в Новини 18.06.2024

Депутати Тернопільської обласної ради мають намір нагадати Володимиру Зеленському про катастрофічно неприпустиму ситуацію, що склалася у нашому краї, де вже півроку немає очільника ОВА.

Про це йдеться в проєкті звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України щодо призначення голови Тернопільської обласної військової адміністрації. Пропозицію подала одна з депутатських фракцій в облраді, пишуть "Тернополяни". 

Згідно тексту документу, у грудні 2023 року було звільнено голову Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша, який, перебуваючи на посаді, «тільки запамʼятався корупційним скандалом, до якого причетні два його заступники та чиє імʼя, ймовірно, також згадується в оприлюднених відеоматеріалах, зібраних під час розслідування НАБУ. А сьогодні він звинувачується громадськими активістами ще й у незаконному перебуванні на посаді викладача в одному із вишів Тернопільщини, уникаючи мобілізації».

Депутати наголошують, що з моменту звільнення Труша з посади голови ОВА минуло вже півроку. Утім, за весь цей період Офіс президента не може вибрати достойну кандидатуру, яка б взяла на себе відповідальність за долю Тернопільщини у цей критичний для країни час, коли необхідно приймати важливі управлінські рішення, дбати про громадян та вирішувати нагальні питання, що виникають у звʼязку з обороноздатністю країни, наслідками війни та іншими важливими обставинами.

«Зважаючи на складний час та обставини, які вимагаються від нас прийняття оперативних рішень, Тернопільська область не може залишатися кинутою напризволяще. Відсутність належного керівництва призводить до значних проблем у різних сферах та галузях, які відповідають за життєдіяльність краю. Не сприяє це також економічному розвитку Тернопільщини, адже бізнес шукає комфортніші умови та належну комунікацію і взаємодію з боку влади, яка у Тернопільській області просто відсутня! Це яскраво простежується на прикладі релокованих підприємств, які з початку повномасштабного вторгнення перевезли свої бізнеси на Тернопільщину, але були змушені змінити місце дислокації у ті регіони, де створені сприятливіші умови та позитивний бізнес-клімат, а не корупційне свавілля», - йдеться у зверненні, зареєстрованому депутатами фракції "Європейська Солідарність", яке можуть винести на розгляд під час найближчого пленарного засідання сесії Тернопільської обласної ради.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.