Понад два десятки підприємств Тернопільщини отримали суттєві переваги при здійсненні митного фоомлення

Опубліковано в Новини 12.06.2024
Як зменшити логістичні затрати, пришвидшити процес митного оформлення товарів, не витрачати час на заїзд умісця доставки товарів? Ці та ще багато інших запитань часто-густо на слуху у підприємств, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.
У Тернопільській митниці знають відповідь: підготувати та подати до Держмитслужби документи, заповнені заяву та анкету самооцінки, і отримати спрощення, передбачені Митним кодексом України та Конвенцією про процедуру спільного транзиту.
Станом на сьогодні 23 підприємства з Тернопільщини, виконуючи різні ролі у міжнародному ланцюзі постачання (виробника, імпортера, експортера, експедитора тощо), користуються отриманими спрощеннями згідно із статтею 13 МКУ. Ще 18 підприємств нашого краю використовують спрощення, отримані відповідно до Конвенції про процедуру спільного транзиту.
Усі вони вже одержали своєрідний «сертифікат довіри» митниці і тепер мають суттєві переваги, здійснюючи митне оформлення, серед яких, зокрема, оптимізація процесу імпорту та експорту товарів за рахунок можливості відправляти та отримувати товари безпосередньо зі своєї території, та працювати за принципом "один транспортний засіб – одна декларація – одна гарантія".
Фахівці Тернопільської митниці радять бізнесу Тернопілля активно отримувати відповідні спрощення, адже у них - всі переваги міжнародної торгівлі. У свою чергу, митники готові іти назустріч підприємствам, надаючи консультації щодо заповнення заяви та анкети самооцінки.
Для вирішення проблемних питань радимо звертатися до:
· регіонального координатора Тернопільської митниці по роботі з підприємствами з питань отримання авторизацій та застосування спрощень - Андрія САВАРИНА, начальника відділу забезпечення митного контролю та оформлення (контактний телефон –067 925 8377);
· регіонального координатора з питань спільного транзиту –Тараса ЗАНЯ, завідувача сектору контролю за переміщенням товарів Тернопільської митниці (контактний телефон –096 800 0988).
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.