Тернопільські поліцейські склали понад 2600 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства

Опубліковано в Новини 10.06.2024
Впродовж п’яти місяців до територіальних підрозділів поліції області надійшло 4070 заяв та повідомлень від громадян за фактами правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством.
За даними управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, на профілактичному обліку поліції області за вчинення домашнього насильства перебуває 3225 осіб. Разом із тим, слідчі розпочали 100 кримінальних проваджень за ст. 126-1 (вчинення домашнього насильства) Кримінального кодексу України, більша половина з яких наразі скерована до суду.
Майже на кожного другого порушника поліцейські склали адміністративні протоколи за фактом вчинення домашнього насильства, відповідно до ст. 173-2 КУпАП.
За вказаний період поліцейські винесли 1 657 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства у своїх родинах, а також не толерувати насильство по відношенню до інших людей. Вчасний виклик поліції - важливий крок для подолання цього явища.
Нагадуємо, окрім дзвінка на спецлінію «102», громадяни можуть звертатись до спеціальних служб, які покликані допомагати постраждалим від насильства, а також до українських та міжнародних організацій, де можна отримати необхідну консультацію та підтримку:
- Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 (з мобільного та стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)
- Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей - 15-47;
- Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги за підтримки UNFPA (https://rozirvykolo.org/sluzhby-pidtrymky/mobilna-brygada)
 
 
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.