Помер екс-голова селищної ради кількох скликань з Тернопільщини Роман Мацелюх

Опубліковано в Новини 31.05.2024

Сьогодні, 31 травня 2024 року помер екс-голова Великобірківської селищної ради п'яти скликань — Роман Мацелюх. 

Про це повідомили у Великобірківській селищній раді.

— Колектив Великобірківської селищної ради глибоко сумує з приводу  втрати свого  колеги та висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Інформацію щодо поховання повідомимо згодом,кажуть у селищній раді.

Роман Євгенович Мацелюх — український краєзнавець, інженер-механік, громадський діяч, управлінець, світляр, вікіпедист. Магістр державного управління (1998).

Член редакційної ради інформаційно-методичного вісника Тернопільської обласної ради «Рада» (2002). Збирав та  досліджував матеріали з історії рідного краю, публікувався в місцевій пресі. Автор книги «Церква св. Параскеви П'ятниці у Великих Бірках» (Т., 2001), співавтор книги «Великі Бірки з глибини віків — до наших днів» (Т., 2005).

Громадсько-політична діяльність: 1994—2019 — голова Великобірківської селищної  ради; 1998 — депутат Тернопільської районної ради другого скликання. З 2002 — голова Асоціації голів сільських та селищних рад Тернопільського району.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.