Військові передали у тернопільський музей унікальний шеврон

Опубліковано в Новини 22.05.2024

У фондовій збірці Тернопільського обласного краєзнавчого музею є значна колекція шевронів та емблем різних підрозділів ЗСУ, волонтерів і добровольчих формувань.  

Вона поповнюється завдяки небайдужим людям, які хочуть збагатити музей цікавими експонатами.

Недавно військовослужбовець 44-ї окремої артилерійської бригади Петро Бугай подарував музею декілька цікавих речей, серед яких є шеврон 223-го зенітного ракетного полку імені Січових Стрільців, що дислокувався на Тернопільщині. У 2004 році полк був передислокований в іншу військову бригаду на теренах Західної України. Завдання цієї частини – охорона повітряного простору західних кордонів України.

Нарукавний знак виготовлений з плащової тканини, у вигляді прямокутника із заокругленими кутами. З правої сторони шеврона зображена стилізована самохідна ракетна установка «Бук» з чотирма ракетами, з лівої – гілочка з листям лаврового дерева. Вгорі розгорнута стрічка з двома смугами синього і жовтого кольорів, повідомляють у музеї.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.06.2024 soroka
Вступна кампанія ТНПУ: фізико-математичний факультет
Фізико-математичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка запрошує долучитися здобувачів вищої освіти до…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.