На Тернопільщині розкидають приманки, щоб вакцинувати від сказу диких тварин

Опубліковано в Новини 13.05.2024

Протягом травня 2024 року на території Кременецького району розпочнеться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин направлена на профілактику та ліквідацію захворювання на сказ. 

Про це повідомили у Кременецькій громаді.

– Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік, – кажуть у громаді.

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин здійснюється весною та восени шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну або авіатранспортом. Наразі, у зв’язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угіддях тощо. 

– Принада має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах,кажуть у громаді. – Прохання до мешканців району з розумінням відноситися до даного заходу та при виявленні приманок – не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.