Тернополянин потрапив в аферу, пов'язану з орендою квартири

Опубліковано в Новини 23.04.2024
Одним із видом схеми аферистів під час оренди житла є розповсюдження оголошень з неправдивою інформацією. Переважно потрапляють у пастку ті, хто хоче заощадити. Ще виникає чимало випадків, коли люди перераховують наперед гроші, однак бажане помешкання так і не отримують.
Від такої афери потерпів 28-річний тернополянин. Він розповів, що на сайті «OLX» зацікавився пропозицією щодо винайму житла в обласному центрі. Привабила чоловіка ціна – щомісячна плата становила 6000 гривень. Заявник зв’язався із начебто власницею квартири, щоб обговорити деталі оренди. Домовилися про передоплату, потерпілий здійснив перевів 3000 гривень на банківську картку, а решту узгодили, що перерахує після в’їзду у квартиру.
За деякий час до чоловіка зателефонувала орендодавець і запевнила про проблеми з електронним гаманцем й попросила перерахувати другу частину грошей. Тернополянин погодився. А далі стандартна схема: невідома перестала виходити на зв’язок, оголошення на сайті зникло. Чоловіку довелося звертатися до поліцейських за допомогою.
Слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, працівники поліції вживають заходів, аби викрити особу зловмисниці.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.